Tuesday, 19 April 2016

KHASIAT GARLIC PATI BAWANG PUTIH


Khasiat bawang putih telah dimanfaat manusia sejak beribu-ribu tahun lalu. Maka itu, Hai O telah memasarkan produk Garlic yang merupakan tablet pati bawang putih terbaik di pasaran. 

Produk garlic Hai O mengandungi kandungan aktif bawang putih yang dikeluarkan melalui proses teknologi yang dipertingkatkan secara semulajadi. Setiap tablet Hai O Garlic mengandungi 100% serbuk bawang putih yang telah dibuang rasa pedas dan baunya serta mudah diserap oleh usus kecil. 

Mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya.

Berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL)
Menurunkan kolesterol tidak baik (LDL)

Tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

Kebaikan Garlic Hai O.
- Menurunkan kadar kolestrol dalam darah.
- Anti Stress.
- Mengelakkan pertumbuhan sel kanser.
- Melambatkan proses penuaan.
- Menghambat angin dalam tubuh.
- Membantu mengempiskan perut.
- Membantu melancarkan penghadaman.
- Membantu mengawal tekanan darah.
- Membantu meningkatkan insulin bagi pengidap diabetes.
- Baik untuk stamina tubuh.
- Membantu melegakan dan merawat senggugut.
- Mengandungi Vitamin A,B,C.

Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. 


Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. 

Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.

GARLIC   
Harga:
1 botol - RM50 (termasuk kos pos)
2 botol - RM90 (termasuk kos pos)
3 botol - RM120 (termasuk kos pos)
Sebotol ada 80 biji.

No comments:

Post a Comment